Süt Köpüğü Neden Çöker? Basit Çözümü
Kahverengi Roastery’ye hoşgeldiniz! 2013 yılından beri iyi kahvenin izindeyiz. Bilimsel yaklaşım ve tutku ile kahvelerimizi en iyi şekilde kavuruyoruz. Bozcaada, Çanakkale şubelerimizden sonra şimdi de iyi kahveyi sizlerle buluşturmak için Nişantaşı’ndayız. Dilerseniz BURAYA tıklayarak online kahve siparişi oluşturabilirsiniz. Ayrıca size en yakın şubemize gelerek de bu eşsiz deneyimi yerinde yaşayabilirsiniz!
Süt Köpüğü Neden Çöker? Basit Çözümü
En iyi köpürtülmüş sütü yapmak için her zaman soğuk sütle başlamanız gerekir çünkü sütün içindeki proteinler hala tamamen bozulmamıştır. Köpürtme sürahisinin boyutu da sütünüzün nasıl çıkacağını önemli ölçüde etkiler.
Daima ihtiyacınız olandan biraz daha büyük bir sürahi kullanın. Örneğin, 170 ml’lik bir süt için 220 ml’lik bir sürahi gerekir.
Doğal olarak daha büyük sürahi, sütü çok daha kolay döndürmenize ve çalıştırmanıza izin verecektir.
Süt Köpüğünün Çökmesinin 5 Yaygın Nedeni
Tekniğinize hakim olmak yapbozun sadece bir parçasıdır. Buharlama becerilerinizin yerinde olduğunu düşünüyorsanız, ancak yine de sorun yaşıyorsanız, okumaya devam edin.
Aşağıda, süt köpüğünüzün çökmesine neden olabilecek 5 yaygın nedeni listeledik.
Yanlış Süt Türü
Her şeyden önce sütünüzü kontrol etmeniz gerekiyor. Kalitesiz, bayatlamış bir sütü köpürtmeniz çok daha zordur.
Köpürtme için en iyi sütü kullanmak bir numaralı önceliğiniz olmalıdır. Aksi takdirde, diğer her şey sadece zaman kaybı olacaktır.
Neden hiçbir şey olmadığını merak ederek, buhar çubuğunuzla sürahinizin etrafındaki bakınıp duracaksınız.
Macadamia, Pirinç veya Kaju sütü kullanmayı unutun; bu türlerin iyi köpürmesi imkansızdır.
En iyi köpüklü süt ve mikro köpük için, gerçekten iyi tam yağlı süte bağlı kalmanız gerekir.
İnek sütü tam doğru oranda protein, yağ, şeker ve su içerir ve aşırı kremsi olmayan kadifemsi bir mikro köpük verir – tam olması gerektiği gibi!
Yağsız süt de kullanılabilir, ancak köpürtme sırasında doğru kıvamı elde etmek için ekstra çalışma gerektiğini unutmayın.
Buhar Çubuğundaki Suyun Boşaltılması
Buharlama çubuğunun çalışma şeklinden dolayı, bir miktar fazla su her zaman başlıkta kalacaktır.
Belli ki bu suyu sütünüzde istemiyorsunuz. Bu nedenle, buharlama yapmadan önce valfi açın ve kalan suyu damlama tepsisine veya boş bardağa boşaltın.
Buharla pişirmeyi bitirdiğinizde, buhar çubuğu başlığının içine az miktarda süt emilme olasılığı yüksektir.
Bu nedenle, her kullanımdan sonra çubuğu tekrar boşalttığınızdan emin olun.

Buhar Çubuğunu Çok Düşük Tutmak
Buhar çubuğunu sürahiye koyduğunuz yer, köpürtülmüş sütünüzün sürekli çökmesinin nedeni olabilir.
Tiz bir gıcırtı sesi duyarsanız, çubuk muhtemelen sürahide çok aşağıda oturuyordur.
Ağızlığınız bu kadar düşük olduğunda, kalın ve kremsi bir köpük üretmek için gerekli olan sütteki havayı parçalamak için güzel bir yuvarlanma akımı elde etmekte zorlanacaksınız.
Buhar Çubuğunu Çok Yüksek Tutmak
Buhar çubuğunuzu sütünüzün çok yukarısına yerleştirmeniz de bazı sorunlara yol açacaktır.
Sadece kendinize ve etrafa süt sıçraması riskini almakla kalmaz, aynı zamanda baloncuklar çok büyük olur. Ve kesinlikle tatlı, kremsi bir latte veya kapuçino için kullanılamazlar.
Ağızlığınızı süt yüzeyinin hemen altına yerleştirin. Sütü hafifçe havalandırmanız gerekirse, ara sıra bir yırtılma sesi duyabilmeniz için ucu yavaşça biraz yukarı hareket ettirin.
Yeterince hava eklediğinizde, sütü hareket ettirmek için memeyi tekrar yüzeyin hemen altına getirin. Sütünüz köpürmeye başlayana kadar işlemi tekrarlayın.

Yanlış Süt Köpürtme Sıcaklığı | Süt Köpüğü Neden Çöker?
Ve son olarak, sütünüzü aşırı ısıtmak muhtemelen süt köpüğünüzün hızla çökmesine neden olacaktır.
Sürahinizin avucunuzu tabanda tutamayacak kadar ısındığını fark ederseniz, sütünüzü aşırı ısıtmışsınız demektir.
Muhtemelen avuçlarını sürahinin dibine koyan baristalar görmüşsünüzdür ve nedeni budur – sütün sıcaklığının temel bir göstergesini verir.
Yeni başladığınızda, sürahiyi tutarken sıcaklığın nasıl hissettirdiğini anlayana kadar bir termometre kullanmak iyi bir fikirdir.
Ancak sütün sıcaklığında ve termometrede okunan değerde biraz gecikme olabileceğini unutmayın. Sütünüz termometrenin gösterdiğinden 5 ila 10 derece daha sıcak olabilir.